Mikä on terveydenhuollon selvitys?

Korvauskäsittely käynnistyy potilaan tai vakuutusyhtiön tekemällä vahinkoilmoituksella. Tämän jälkeen Potilasvakuutuskeskus pyytää selvityksen terveyden- ja sairaanhoitoa antaneelta organisaatiolta tai henkilöltä, jonka vahinkoilmoituksen tekijä on nimennyt potilasvahinkoilmoituksessaan. Lue korvauskäsittelystä lisää sivulta: Vahinkoasian käsittely

Näin täytät ja lähetät terveydenhuollon selvityksen

Kirjallinen selvitys annetaan Potilasvakuutuskeskukseen Terveydenhuollon selvitys -lomakkeella. Tarkempia ohjeita lomakkeen täyttämiseen löydät sen sivulta 6.

Pdf-lomakkeen voi täyttää verkossa, jonka jälkeen se tulostetaan ja lähetään postitse tai sähköisen asiointiyhteyden kautta Potilasvakuutuskeskukseen. Löydät sähköisen yhteyden linkin PVK:n selvityspyyntökirjeestä tai tältä sivulta kohdasta Sähköinen asiointi.

Sähköinen asiointi

Sairaalat, terveyskeskukset, yksityiset terveydenhuollon harjoittajat ja vakuutusyhtiöt voivat toimittaa selvityksensä Potilasvakuutuskeskukseen tietoturvallisesti sähköisellä yhteydellä.

Aineiston lähettämiseen tarvitaan yhteysosoite ja vahingon käsittelytunnus, joka on esimerkiksi muotoa PO-2012-1234-123 tai PL-2021-5678-123. Löydät sen Potilasvakuutuskeskuksen lähettämästä selvityspyynnöstä tai kirjeestä. 

Sähköinen asiointi

Käyttämäsi laite ja internetselain vaikuttavat siihen, miten voit pdf-lomakkeita käyttää. Jos haluat tallentaa lomakkeen omalle laitteellesi, kannattaa lomake ladata ja tallentaa ensin, ja täyttää vasta sitten.

Potilasvakuutuskeskus on laatinut tarkemmat ohjeet asiakirjojen sähköisestä lähettämisestä.

Ohjeet asiakirjojen toimittamisesta Potilasvakuutuskeskukseen sähköisesti (pdf, avautuu uuteen välilehteen)

Jos tarvitset teknistä tukea tai haluat varmistua lähetyksen perilletulosta, ole yhteydessä tekniseen tukeemme PVK.lomaketuki@vakuutuskeskus.fi. Vastaamme sähköpostitiedusteluihin arkisin klo 9-15.

Selvitysten lähettäminen postitse

Terveydenhuollon selvitys ja potilasasiakirjat sekä alkuperäinen materiaali voidaan lähettää Potilasvakuutuskeskukseen postitse. Asiakirjoihin tulee liittää vahingon käsittelytunnus. Käsittelytunnus on muotoa PO-vvvv-nnnn-nnn tai 1.1.2021 alkaen sattuneissa vahingoissa muodossa PL-vvvv-nnnn-nnn.

Potilasvakuutuskeskuksen yhteystiedot

Muut selvitykset ja PVK:n tiedonsaantioikeus