Potilasvakuutuskeskuksen yhteystiedot

Potilasvakuutuskeskuksen korvauskäsittely on kirjallista ja asiakaspalvelu toimii puhelimitse.

Posti- ja käyntiosoite

Postiosoite vahinkoasioissa
Potilasvakuutuskeskus
PL 1
00084 VAKUUTUSKESKUS

Käyntiosoite ja postiosoite muissa kuin vahinkoasioissa
Potilasvakuutuskeskus
Itämerenkatu 11–13
00180 Helsinki

Asiakaspalvelunumerot

Potilasvakuutuskeskuksen asiakaspalvelunumerot palvelevat arkisin ma-pe klo 12–15. Puhelun hinta on normaali matkapuhelinmaksu. Huomaathan, että numeroihin ei voi lähettää tekstiviestejä.

Vahinko- ja korvausasiat

puh. 040 450 4590

Ansionmenetys- ja eläkeasiat

puh. 040 450 4505

Vakuuttamisasiat (terveydenhuollolle ja jäsenyhtiöille)

Vakuuttamisvelvollisuutta koskevat tiedustelut, puh. 040 450 4545 tai potilasvakuuttaminen(at)vakuutuskeskus.fi. Huomaathan, että sähköpostiyhteys ei ole suojattu. Älä lähetä tähän sähköpostiosoitteeseen korvausasioihin liittyvää postia. Katso ohjeet selvitysten lähettämiseen korvausasiassa alta kohdasta Asiakirjojen lähettäminen.

Sähköpostiosoitteet

Potilasvakuutuskeskuksen henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@vakuutuskeskus.fi.

Huomioithan, että Potilasvakuutuskeskuksella ei ole käytössään yleistä sähköpostiosoitetta, esim. kirjaamo-osoitetta. Henkilötietoja sisältäviä asiakirjoja tai selvityksiä ei ole myöskään mahdollista lähettää työntekijöidemme sähköpostiin.

Asiakirjojen lähettäminen

Lähetä selvityksiä sähköisesti Potilasvakuutuskeskukseen

HUOM! Nämä asiakirjojen lähettämistä koskevat ohjeet koskevat korvauksenhakijoita eli potilaita. Jos olet hoitolaitoksen edustaja, katso ohjeet terveydenhuollon selvityksen ja potilasasiakirjojen lähettämiseksi.

Voit lähettää Potilasvakuutuskeskuksen korvauskäsittelyyn selvityksiä ja lisätietoja, esim. liitteitä vahinkoilmoitukseesi tai vastineen, verkko-osoitteessa:

  • Sähköinen yhteydenotto on mahdollinen, kun vahinkoasiasi on otettu käsittelyyn Potilasvakuutuskeskuksessa ja sille on annettu käsittelytunnus.
  • Signicat-tunnistusvälityspalvelussa tarvitset sähköistä yhteydenottoa varten pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen sekä vahinkoasiasi käsittelytunnuksen. Käsittelytunnus löytyy Potilasvakuutuskeskuksen lähettämästä vahvistuskirjeestä tai päätöksestä. Se on muotoa PO-vvvv-nnnn-nnn, esim. PO-2012-1234-123.
  • Sähköinen yhteydenotto kannattaa jättää klo 6–22, sillä Potilasvakuutuskeskuksen asiointijärjestelmässä voi olla yöllä huoltokatkoja.

Sähköisen lähettämisen ongelmatilanteet: Jos sinulla on teknisiä ongelmia sähköisen lomakkeen täytössä ja lähetyksessä, ole yhteydessä osoitteeseen PVK.lomaketuki(@)vakuutuskeskus.fi. Sähköpostiosoite palvelee vain sähköiseen asiointiin liittyvissä teknisissä kysymyksissä arkisin klo 9–15.

Liitetiedostojen lähettämisestä sähköisesti

Lähetäthän liitetiedostot sellaisessa muodossa, jossa ne voidaan siirtää suoraan järjestelmäämme. Järjestelmämme tukee seuraavia tiedostomuotoja: .pdf (ei sähköisesti täytettävät lomakkeet), .doc, .docx, .xls, .xlsx, .txt, .gif, .png, .jpeg, .jpg ja .bmp. Muissa muodoissa lähetettyjä liitetiedostoja emme voi käsitellä. Emme voi myöskään vastaanottaa selvityksiä pilvitallennuspalvelun kautta esim. Google Drive, OneDrive ja DropBox.

Emme tarjoa tietoteknistä tukea liitetiedostojen lähettämiseen liittyvissä ongelmatilanteissa. Jos et voi toimittaa liitetiedostoja pyydetyissä tiedostomuodoissa, voit tulostaa ne ja lähettää kirjeitse osoitteeseen Potilasvakuutuskeskus, PL 1, 00084 VAKUUTUSKESKUS.

Lähetä selvityksiä postitse Potilasvakuutuskeskukseen

Voit myös lähettää vahinkoasiasi käsittelyyn liittyviä lisätietoja ja selvityksiä sekä alkuperäistä materiaalia, esim. kipsimalleja, postitse Potilasvakuutuskeskuksen korvauskäsittelyyn. Potilasvakuutuskeskuksen postiosoite on Potilasvakuutuskeskus, PL 1, 00084 VAKUUTUSKESKUS. Merkitse aineistoon aina käsittelytunnus, potilaan nimi ja henkilötunnus sekä lähettäjän nimi ja osoite.

Y-tunnus 0653261-4