Potilasvakuutuskeskuksen yhteystiedot

Potilasvakuutuskeskuksen korvauskäsittely on kirjallista ja asiakaspalvelu toimii puhelimitse.

Posti- ja käyntiosoite

Postiosoite vahinkoasioissa
Potilasvakuutuskeskus
PL 1
00084 VAKUUTUSKESKUS

Käyntiosoite ja postiosoite muissa kuin vahinkoasioissa
Potilasvakuutuskeskus
Itämerenkatu 11–13
00180 Helsinki

Asiakaspalvelunumerot

Potilasvakuutuskeskuksen asiakaspalvelunumerot palvelevat arkisin klo 12–15. Puhelun hinta on normaali matkapuhelinmaksu. Huomaathan, että numeroihin ei voi lähettää tekstiviestejä.

Vahinko- ja korvausasiat

puh. 040 450 4590

Ansionmenetys- ja eläkeasiat

puh. 040 450 4505

Vakuuttamisasiat

Terveydenhuollon ja jäsenyhtiöiden tiedustelut vakuuttamisvelvollisuudesta puh. 040 450 4545

Sähköpostiosoitteet

Potilasvakuutuskeskuksen henkilökunnan sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@vakuutuskeskus.fi.

Huomioithan, että Potilasvakuutuskeskuksella ei ole käytössään yleistä sähköpostiosoitetta, esim. kirjaamo-osoitetta. Henkilötietoja sisältäviä asiakirjoja tai selvityksiä ei ole myöskään mahdollista lähettää työntekijöidemme sähköpostiin.

Asiakirjojen lähettäminen

Lähetä selvityksiä sähköisesti Potilasvakuutuskeskukseen

Voit lähettää Potilasvakuutuskeskuksen korvauskäsittelyyn selvityksiä ja lisätietoja, esim. liitteitä vahinkoilmoitukseesi tai vastauksen kuulemiskirjeeseen, verkko-osoitteessa:

Sähköinen yhteydenotto Potilasvakuutuskeskuksen korvauskäsittelyyn (sivu avautuu uuteen välilehteen)

  • Sähköinen yhteydenotto on mahdollinen, kun vahinkoasiasi on otettu käsittelyyn Potilasvakuutuskeskuksessa ja sille on annettu käsittelytunnus.
  • Signicat-tunnistusvälityspalvelussa tarvitset sähköistä yhteydenottoa varten pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen sekä vahinkoasiasi käsittelytunnuksen. Käsittelytunnus löytyy Potilasvakuutuskeskuksen lähettämästä vahvistuskirjeestä tai päätöksestä. Se on muotoa PO-vvvv-nnnn-nnn, esim. PO-2012-1234-123.
  • Sähköinen yhteydenotto kannattaa jättää klo 6–22, sillä Potilasvakuutuskeskuksen asiointijärjestelmässä voi olla yöllä huoltokatkoja.

Sähköisen lähettämisen ongelmatilanteet: Jos sinulla on teknisiä ongelmia sähköisen lomakkeen täytössä ja lähetyksessä, ole yhteydessä osoitteeseen PVK.lomaketuki(@)vakuutuskeskus.fi. Sähköpostiosoite palvelee vain sähköiseen asiointiin liittyvissä teknisissä kysymyksissä arkisin klo 9–15.

Lähetä selvityksiä postitse Potilasvakuutuskeskukseen

Voit myös lähettää vahinkoasiasi käsittelyyn liittyviä lisätietoja ja selvityksiä sekä alkuperäistä materiaalia, esim. kipsimalleja tai röntgenkuvia, postitse Potilasvakuutuskeskuksen korvauskäsittelyyn. Potilasvakuutuskeskuksen postiosoite on Potilasvakuutuskeskus, PL 1, 00084 VAKUUTUSKESKUS. Merkitse aineistoon aina käsittelytunnus, potilaan nimi ja henkilötunnus sekä lähettäjän nimi ja osoite.

Faksi 040 450 4694

Y-tunnus 0653261-4