Valtakirja vahinkoasian hoitamiseen

Jos haluat valtuuttaa jonkun toisen henkilön hoitamaan potilasvahinkoa puolestasi, voit liittää potilasvahinkoilmoitukseesi allekirjoittamasi valtakirjan. Voit toimittaa valtakirjan liitteeksi vielä myöhemminkin.

Käyttämäsi laite ja internetselain vaikuttavat siihen, miten voit pdf-lomakkeita käyttää. Jos haluat tallentaa lomakkeen omalle laitteellesi, kannattaa lomake ladata ja tallentaa ensin, ja täyttää vasta sitten. Laitteella tarkoitetaan tietokonetta, puhelinta tai tablettia.

Valtakirja (pdf, avautuu uuteen välilehteen)

Jos olet potilasvahinkoilmoituksessasi jo valinnut valtuutus-kohdan ja siten valtuuttanut toisen henkilön hoitamaan asiaasi, ei erillistä valtakirjaa tarvitse jättää.

Valtuutuksen päättymisestä on aina ilmoitettava kirjallisesti Potilasvakuutuskeskukseen. Voit käyttää valtakirjalomakettamme myös valtuutuksen peruuttamiseen.

Jos potilas on kuollut, kuolinpesän osakkaat voivat valtuuttaa yhden henkilön hoitamaan potilasvahinkoasiaa ja nostamaan korvaukset. Valtuuttamista varten kaikkien pesän osakkaiden on täytettävä ja allekirjoitettava oma valtakirjansa.

Valtakirja kuolintapausta ja kuolinpesiä varten (pdf, avautuu uuteen välilehteen)