Vahinkoilmoituksen liitteet

Sinun ei tarvitse liittää vahinkoilmoitukseesi potilaskertomustietoja tai hoitopaikoissa otettujen röntgenkuvien tallenteita. Potilasvakuutuskeskus hankkii nämä tiedot suoraan hoitopaikoistasi. Älä liitä ilmoitukseesi myöskään lääkereseptejä, kuitteja, sairauspäiväraha- tai eläkepäätöksiä, ellei niillä ole merkitystä, kun arvioidaan hoidon asianmukaisuutta. Yleensä näitä selvityksiä kysytään korvausvaiheen käsittelyssä, jos ilmoittamasi asia ratkaistaan Potilasvakuutuskeskuksessa korvattavaksi potilasvahingoksi.

Jos sinun on toimitettava alkuperäistä materiaalia, esim. kipsimallit, lähetä ne Potilasvakuutuskeskuksen postiosoitteeseen Potilasvakuutuskeskus, PL 1, 00084 VAKUUTUSKESKUS. Voit lähettää postisi myös kirjattuna kirjeenä. Kirjeen lähettäjänä vastaat postimaksusta. Kirjaamme lähettämääsi alkuperäiseen materiaaliin Potilasvakuutuskeskuksen merkintöjä, jotta aineisto voidaan tunnistaa.

Laita talteen kaikki laskut ja tositteet, jotta voit tarvittaessa liittää ne korvaushakemukseesi. Jos haet kuluista korvausta muualta, esimerkiksi Kelasta, ota itsellesi kopio asiakirjoista. Ota talteen muun tahon antama korvauspäätös sen saavuttua.

Lisätietoa liitteiden toimittamisesta Potilasvakuutuskeskukselle sähköisesti löytyy täältä.