Lääkäri2020-koulutustilaisuutemme esitykset on julkaistu pvk.fi-sivuilla

Uutinen 20.1.2020

Potilasvakuutuskeskus (PVK) järjesti yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa Lääkäri2020-tapahtumassa Potilasvahingot ja potilas-lääkärisuhde vahingon jälkeen. Vinkkejä vuorovaikutukseen ja virheistä oppimiseen -kurssin. Koulutustilaisuuden esitykset on nyt julkaistu PVK:n verkkosivuilla.

Lääkäri 2019 -tapahtuma 8.–10.1.2020, Potilasvahingot ja potilas-lääkärisuhde vahingon jälkeen. Vinkkejä vuorovaikutukseen ja virheistä oppimiseen -kurssi ja Vahinkoklinikka

Koulutustilaisuudessa kerrottiin Potilasvakuutuskeskuksen tilastoista 2019 ja vuoden 2021 alusta voimaan tulevasta potilasvakuutuslaista sekä esiteltiin useita potilastapauksia, joissa on näkynyt ongelmia potilas-lääkärisuhteessa. Kurssin teemana oli erityisesti potilaan ja lääkärin suhde potilasvahingon tai haittatapahtuman jälkeen ja myös se, miten ammattihenkilöä tuetaan vahingon jälkeen ja miten vahingoista voi oppia työyhteisössä. Osana Lääkäripäivien kurssia järjestettiin myös Vahinkoklinikka, jossa käytiin läpi PVK:n ratkaisemia potilasvahinkotapauksia.

PVK:n asiantuntijoiden pitämät Lääkäripäivien 2017–2019 esitykset ovat myös saatavilla verkkosivuiltamme.
Lääkäripäivien materiaalit

Lisätietoja
Korvauspäällikkö Elina Muukkonen
puh. 040 450 4608
etunimi.sukunimi@vakuutuskeskus.fi