Kannattaako harkita vahinkoilmoituksen tekemistä? Tee testi

Potilaan tai omaisen voi olla itse vaikea arvioida, voisiko kyseessä olla potilasvahinko ja kannattaako tapauksesta tehdä vahinkoilmoitus. Arvioinnin helpottamiseksi olemme suunnitelleet yksinkertaisen verkkotestin, jonka avulla näet, voidaanko tapaukseesi ylipäänsä soveltaa potilasvahinkolakia.

Huomaathan, että testissä ei ole kyse korvauspäätöksestä. Vasta vahinkoilmoituksen tehtyäsi arvioimme, onko kysymyksessä korvattava potilasvahinko. Vahingon korvattavuuteen vaikuttaa esimerkiksi se, olisiko kokenut ammattihenkilö toiminut tilanteessa toisin ja olisiko vahinko näin ollut vältettävissä. Arvioinnissa otetaan aina huomioon yksilölliset olosuhteet. Vajaa kolmannes vahinkoilmoituksista johtaa korvausten maksamiseen.


Siirry testiin tästä.
  


Testin tekeminen on anonyymia eikä sillä ole yhteyttä vahinkoilmoitusten käsittelyyn. Testin voi tehdä kuka tahansa, joka epäilee potilasvahinkoa tai joka on työnsä puolesta tekemisissä potilasvahinkokysymysten kanssa. Potilasvakuutuskeskus ei kerää testin tekijöistä mitään henkilö- tai paikkatietoja tai ip-osoitteita. Seuraamme vain testin käyttäjämääriä.

11.10.2018