Tietoa potilasvahinkoa epäilevälle

Potilasvakuutuskeskus (PVK) huolehtii keskitetysti terveydenhuollon yhteydessä aiheutuneiden henkilövahinkojen korvaamisesta
potilasvahinkolain mukaisesti.

Tiesitkö: Hoitovirhe ja potilasvahinko eivät aina ole sama asia

Vaikka yleiskielessä sana hoitovirhe tarkoittaa kaikkia potilaan hoidossa tapahtuneita virheitä tai laiminlyöntejä, usein kyseessä ei kuitenkaan ole laissa tarkoitettu potilasvahinko. Korvattava vahinko määritellään tarkasti laissa ja korvattavuuden arviointi vaatii syvällistä osaamista.

Me Potilasvakuutuskeskuksessa huolehdimme vahinkojen käsittelystä, ja toimimme näin sekä potilaan että hoitohenkilöstön turvana. Selvitämme puolestasi, oletko oikeutettu lainmukaisiin korvauksiin. Käsittely on sinulle maksutonta.

Epäiletkö potilasvahinkoa?

Suosittelemme ensimmäiseksi tutustumaan alla oleviin ohjeisiin tai tekemään testin, jolla voit arvioida kannattaako sinun harkita vahinkoilmoituksen tekemistä. Katso myös vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.


Kannattaako harkita vahinkoilmoitusta? Tee testi
 

 

Tiesithän, että hoitolaitosten potilasasiamiehet voivat maksutta auttaa vahinkoilmoituksen tekemisessä.

Jos sinulla on kysyttävää hoidosta, sairaudesta tai hoidon kustannuksista tai jos olet tyytymätön kohteluusi potilaana tai omaisena, lue alta ohjeet kuinka toimia.

25.01.2019