Potilasvakuutuskeskus mukana Potilaan oikeuksien päivässä 27.4.2017

Uutinen 5.4.2017

HUS järjestää maksuttoman, kaikille avoimen Potilaan oikeuksien päivän 27.4.2017. Yleisötilaisuus järjestetään Biomedicumissa, Meilahden sairaala-alueella, osoitteessa Haartmaninkatu 8.

Päivän teema tänä vuonna on Potilaana virtuaalimaailmassa. Erilaiset terveyden ja hyvinvoinnin mobiilisovellukset ja etävastaanotot ovat jo monen kansalaisen ulottuvilla. Tulevaisuudessa lähin hoito voi löytyä jokaisen omasta älypuhelimesta.

Potilaan oikeuksien päivän ohjelmassa on asiantuntijoiden pitämiä tietoiskuja ja luentoja. Tapahtumatorilla osallistujat voivat tutustua terveydenhuollon asiantuntijoiden, viranomaisten ja potilasjärjestöjen toimintaan sekä keskustella päivän teemasta ja muista ajankohtaisista asioista asiantuntijoiden kanssa. Tapahtumatorilla on mukana myös Potilasvakuutuskeskuksen asiantuntijoita, jotka vastaavat mielellään kysymyksiin potilasvakuutusjärjestelmästä.

Potilaan oikeuksien päivää on vietetty eri puolilla Eurooppaa vuodesta 2007 alkaen. Suomessa HUS aloitti päivän viettämisen vuonna 2013.

Katso lisätiedot ja ohjelma täältä.

05.04.2017