Konsultaatio päivystyksessä ja potilasturvallisuus -kurssin esitykset ovat saatavissa verkosta

Uutinen 25.1.2019

Potilasvakuutuskeskus järjesti yhdessä sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ja Potilasturvallisuusyhdistyksen kanssa Konsultaatio päivystyksessä ja potilasturvallisuus -kurssin torstaina 10.1. Lääkäri 2019 -tapahtumassa.  Puhujina olivat mm. PVK:n ylilääkäri, professori Eero Hirvensalo, PVK:n potilasturvallisuuslääkäri Maiju Welling ja STM:n strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki. PVK:n kurssi oli tarkoitettu  erityisesti nuorille ja uraansa aloitteleville lääkäreille. 

PVK:n ylilääkäri, professori Eero Hirvensalo avasi Konsultaatio päivystyksessä ja potilasturvallisuus -kurssin Lääkäripäivillä. 

Osana kurssia järjestettiin myös Vahinkoklinikka, jossa Potilasvakuutuskeskuksen asiantuntijalääkärit esittelevät päivystystilanteisiin, potilaan kohtaamiseen ja konsultointiin liittyviä vältettävissä olleita potilasvahinkoja. Osallistujat pääsivät arviomaan tapauksia ja äänestämään, ovatko samaa mieltä vai eri mieltä siitä, miten terveydenhuollon ammattilaiset toimivat.

Mistä syntyy hyvän konsultaation ABC, pohtivat omassa esityksessään LT Tapani Salonen Taysista ja PVK:n potilasturvallisuuslääkäri Maiju Welling. Hyvä valmistautuminen, riittävät lähtötiedot, vuoropuhelu, selkeä ohjeistus ja täsmällinen kirjaaminen kuuluvat hyvään konsultaatioon.

Lääkäripäivien kurssin kaikki esitykset ovat nyt luettavissa sivuillamme. Esitykset on julkaistu verkossa pdf-formaatissa. 

Lisätietoja
korvauspäällikkö Elina Muukkonen, 
elina.muukkonen(@)vakuutuskeskus.fi, p. 040 4504 604

25.01.2019